Flash Lady vyjde z domu. Opatrně přidrží těžké vchodové dveře, aby ji nevyvedly z její křehké rovnováhy. Skrvnitou rukou svírá držadlo tašky na kolečkách. Z vějíře prstů jí trčí vzhůru zlatý prsten s velkým tmavým kamenem. Zamžourá k horizontu a šouravým krokem se vydá na zastávku autobusu. Čeká ji cesta na polikliniku kvůli kontrole křečových žil. Ten den, jako každý jiný, ji přichystá řadu zkoušek.

To tam neházejte, paní Novotná, psali že do černý. Už na rohu ulice na poslední chvíli zabrání kontaminaci žluté popelnice polysterenem.

V zápětí využije svou sílu Blesku k dalšímu zásahu. Trochu se předkloní a začne mluvit na psa. Ty si pěknej pes a je vidět, že se o tebe páníček hezky stará. Takový oříšek. To jste čet, co se děje v těch množírnách na psy? Psali o tom v rubrice Tlapky. Obměkčí místního magora, který přestane divně civět a spokojeně drbe pod krkem svého zparchantělého jezevčíka.

V autobuse potká starou paranoidní známou, která se moc kouká na Krimi zprávy. Slyšela jste co ten Krampol (81), ta jeho žena (58)? Prý ji musel dát do Bohnic. Taková pěkná ženská to byla, a teď manžela ani nepozná. Pronese v autobuse a zachrání tak starou známou z nástupu deprese. Předčasné zdravotní neduhy zabírají skoro tak dobře jako předčasná úmrtí. Stáří se pak nejeví tak strašné, když zvážíte, co je jeho alternativou.

Konečně v čekárně. Utiší ostatní pacienty, které se o zbytky důstojnosti pokouší připravit asertivní sestra. Ta Tien v Ordinaci (30), pěkná holčina. Ale dvě restaurace chtěla! Nakonec ji manžel (38) opustil. S těmahle žádnej nevydrží.

Energie Blesku vysílá mezi nás hrdiny a hrdinky, které drží náš český svět pohromadě. Jejich kodexem je nenápadný papírový deník maskovaný jako obyčejné bulvární noviny. Blesk toho udělal pro českou společnosti více než všichni politici, sociologové a programy sociální podpory dohromady. Je to pravidelná infůze norem do našeho zkoušeného společenského řádu.